Lijfgerichte therapie

Luister naar het gefluister van je lichaam zodat het niet hoeft te schreeuwen

Wat is lichaamstherapie?


Heb je nood aan ademruimte of loop je mentaal, emotioneel of fysiek vast? Met Mola Movado leer je jouw volledige ‘zijn’ (h)erkennen. Reik je lichaam terug de verbinding aan met je hoofd en bewandel in alle veiligheid het pad naar een gezonde relatie met jezelf. Samen zoeken we de weg naar balans, verlichting of herstel. Door mijn kennis van verschillende psychologische kaders en jarenlange ervaring in diepgaande ontspanningstechnieken focus ik me als lijfgerichte therapeut op jou als geheel.Hoe werkt Embodiment therapie?

Lijfgerichte therapie of embodiment therapie is een integratieve methode om jouw lichaam te ont- dekken, ont-moeten, (h)erkennen en te werken aan herstel. Fysieke sensaties zijn de taal van ons lijf en zetten we in om inzicht te verwerven in patronen, te onderzoeken hoe jouw lichaam reageert en zo nodig andere bewegingen aan te leren en emoties te reguleren.

Vanuit een eerste gesprek kijken we samen naar jouw noden en verwachtingen. De gespreksessies vullen we aan met technieken uit relaxatie- en traumatherapie, ademwerk en Holistic Pulsing. Samen bewandelen we dit pad om zo ontspanning te creëren, veerkracht op te bouwen en een versterkte emotionele draagkracht te ervaren.


Voor wie is lichaamsgerichte therapie zinvol?


Als je kiest voor lijfgerichte therapie werk je rond de balans tussen je hoofd en je lijf en zoek je naar herstel en groei. Denk maar aan paniekaanvallen, angst, spanningsklachten, neerslachtigheid, burn-out of slaapproblemen. Al deze problematieken zijn sterke signalen van je lijf. Om de roep van jouw lichaam aan te kaarten en de verbinding terug te activeren, werken we samen aan zelfzorg in de puurste vorm. Laat je op een veilige manier raken en bewegen om je lichaamsbewustzijn te verhogen en de verbinding met je lijf te vinden. Ben jij klaar om echt naar je lichaam te luisteren en te ontdekken wie je bent, wat je voelt, wat je kan en wat je wil?

HER-ONTDEK JE LIJF